Европейската комисия подготвя пакет от мерки, който планира да обяви утре

...
Европейската комисия подготвя пакет от мерки, който планира да обяви утре
Коментари Харесай

Брюксел ще подложи на стрес тест енергетиката, комуникациите и транспорта след саботажа на Северен поток

Европейската комисия приготвя пакет от ограничения, който възнамерява да разгласи на следващия ден и който ще включва основаването на спешен проект за сериозни инфраструктури. Изпълнителният орган на Общността ще организира стрес проби, с цел да подсигурява сигурността и потенциала за реагиране на разнообразни браншове. На първо място Европа ще извърши разбор на въздействието в енергийния бранш, който по-късно ще бъде уголемен до връзките, превоза и Космоса, предава. 

Анализът на тези инфраструктури е поради саботажа, повлечен от газопровода " Северен поток 1 ", който докара до увеличение на нужните дейности за намаляване на тези опасности. 

Европейската комисия, дружно с висшия представител Жозеп Борел, ще дават отговор за усилването на съдействието с НАТО и ще бъде основана взаимна работна група, която да извърши оценките. 

Мерките са част от пакета, за който информирахме по-рано, предусещащ въвеждане на ценови таван и за покупките на газ, без значение от източника им

По същия метод Брюксел ще приложи и ограничения за подсилване на ликвидността на фирмите по подобен метод, че да може да понижи съществуващия пазарен риск. За да направи това, той ще задейства до 4 млрд. за клиринговите къщи и ще разшири гаранциите, които би трябвало да бъдат признати, с цел да покрият интервенциите, както предлага ESMA (Европейският орган за скъпи бумаги и пазари, бел. ред.). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР